1.  De ce produsele OVOIMUNO și nu oul? 

       Imunoglobulinele Y( IgY) – sunt anticorpi aviari secretați în mod natural în ou, majoritari din punct de vedere cantitativ, cu structură și funcții similare imunoglobulinelor G de la mamifere, prezente în colostru.

În urma cercetărilor genetice, IgY aviare au fost catalogate ca fiind precursorul evolutiv al imunoglobulinelor mamifere IgG și IgE.

Prin consumarea oului în mod obișnuit factorii biologici de interes din compoziția acestuia sunt distruși de tratamentul termic aplicat și/sau procesul de digestie.
Imunoglobulinele Y din ou sunt termolabile fiind distruse de temperaturi de peste 45 de grade și de asemenea sunt distruse de digestia gastrică, deoarece nu rezistă în medii cu pH scăzut.
Vitaminele și enzimele sunt de asemenea termolabile.

Metoda de obținere a produselor OVOIMUNO constă în folosirea tehnicii avansate a liofilizării în prezența carbohidraților, proces care protejează imunoglobulinele și asigură biodisponibilitatea acestora la nivelul intestinului subțire unde își exercită acțiunea probiotică.
       
 2. Ce sunt produsele OVOIMUNO? 

       Sunt pulberi liofilizate obținute din mixuri ale componentelor oului de găină, carbohidrați și arome naturale, cu funcție de suport imunitar și nutritiv care conțin: 

 •       factori biologici activi cu acțiune imunomodulatoare, antibacteriană, antivirală, antimicotică ( imunoglobuline IgY, IgM, IgA, ovotransferine, lizozim, ovomucina, ovomacroglobulina s.a.). 
 •       substanțe cu valoare nutritivă și biologică recunoscute (factori de creștere, aminoacizi și acizi grași esențiali, carbohidrați, vitamine, minerale, enzime etc.). 

       Produsele din gama OVOIMUNO pot susține buna funcționare și menținerea sănătății țesuturilor și organelor organismului, în special a pielii, ochilor, glandei tiroide, sistemului nervos, sistemului osos și muscular, sistemului digestiv, sistemului reproductiv, sistemului imunitar și sistemului circulator.


Avantajele formei de prezentare ca și pulbere orodispersabilă: 

 •       ușor de consumat și de dozat, în special în cazul persoanelor cu dificultăți de deglutiție, copii și persoane în vârstă, stări de boală, persoane imobilizate
 •       ne asigură un produs 100% natural (pentru obținerea altor forme de prezentate cum ar fi comprimatele, ar trebui adăugați excipienți care ne-ar schimba compoziția și produsul nu ar mai fi natural)
 •       poate fi utilizat cu usurință, ca atare sub formă de pulbere, având gust și miros plăcut, de la cele mai mici vărste
 •       nu necesită apă la consum
 •       capacitate de dizolvare , absorbție și acțiune și la nivelul mucoasei bucale 

       Produsele din gama OVOIMUNO sunt notificate de Institutul de Bioresurse Alimentare din România în conformitate cu legislația europeană – Regulamentul 1169/2011.


3. Care este rolul sistemului imun în organism?

       Sistemul imun apară organismul de factori agresori, identifică problemele apărute, le corectează și în acest mod ne ajută să ne păstrăm starea de sanătate.
Funcționarea optimă a acestuia poate fi perturbată de numeroși factori stresori și funcționarea este fie slabită, fie exagerbată.
În prima situație organismul se îmbolnăvește des, pentru perioade mari de timp și are nevoie de ajutor pentru a se vindeca (medicamente: antibiotice, antiinflamatorii etc.).
În a doua situație, organismul luptă pentru a rezolva anumite probleme prin reacție inflamatorie excesivă, care în final duce la instalarea bolilor.
Păstrarea echilibrului în funcționarea sistemului imun este esențială pentru păstrarea sănătății.

4. Cum acționează produsele OVOIMUNO?

       Este cunoscut faptul că 70-80% din sistemul imun este localizat în tubul digestiv ( GALT – Gut Associated Lymphoid Tissue). Organismul dezvoltă populații bacteriene benefice la nivelul intestinului, cunoscute sub numele de probiotice, cu funcții în digestia alimentelor, absorbția nutrienților, conversia în energie și eliberarea de hormoni.
Dar odată cu ingestia de alimente aducem în tractul gastrointestinal microorganisme și substanțe toxice, care perturbă flora digestivă normală, intră în competiție cu aceasta și apar dezechilibre în funcționarea digestiei, implicit în funcționarea formațiunilor limfoide asociate. Acestea au ca efect dezechilibrarea răspunsului imun.
Factorii biologici activi din produsele OVOIMUNO acționează asupra acestor invadatori perturbatori ai florei digestive, prin diferite mecanisme de distrugere și/sau neutralizare și transmite semnale sistemului imun care la rândul lui trimite în luptă toate elementele de care dispune pentru echilibrarea statusului imunitar.
În acest mod flora bacteriană benefică, probiotică se dezvoltă și funcționează la potențialul optim și astfel se asigură o funcție imună normală.
O funcție digestivă normală duce la un răspuns imun normal.
În caz contrar, când populația probiotică este afectată, sistemul imunitar trimite în luptă factori proinflamatori care să contracareze prezența „intrușilor”, generând o stare inflamatorie cronică, punctul de pornire astării de boală, indiferent de natura ei.
Produsele noastre acționează la nivel digestiv, dar cu efect la nivelul întregului organism prin reducerea stresului inflamator. 


5. De ce aș avea nevoie de produsele OVOIMUNO ?

Indiferent de vârstă, organismul nostru este solicitat să contracareze efectele multitudinii factorilor de agresiune stresori, care pot fi clasificați astfel:

Fizici

Cognitivi

Chimici

Traumatisme/răniri

Anxietate

Poluanţii mediului

Epuizare fizică

Depresie

Dietele

Durere

Supărare

Medicamentele

Infecţii

Evenimente majore din viaţă

Drogurile recreaţionale

Hiper şi hipotermie

Grijile zilnice

Mediul toxic ocupaţional
Permanent sistemul imun reacționează pentru a combate agresiunile apărute, care pot duce la dezechilibrarea funcționării prin slăbirea sau hiperactivitatea acestuia.
În plus, particularitățile privind stadiul evoluției sistemului imunitar, cum este cazul copiilor cu sistem imatur, iar în cazul vârstnicilor cu îmbătrânirea, face necesară susținerea acestuia. Pentru sportivi efortul intens, suprasolicitarea fizică ridică, de asemenea, mari provocări privind eficiența sistemului imun.
Produsele OVOIMUNO prin aportul de factori biologici activi ajută organismul să mențină buna funcționare a florei digestive și implicit o bună funcționare a sistemului imunitar.


Un sistem imunitar puternic și o funcție imunologică normală sunt componentele de bază pentru sănătatea întregului organism!


6. Care sunt beneficiile utilizării produselor OVOIMUNO ? 


Prin aportul de factori biologici produsele ajută la:

Sănătatea funcției digestive:

 • restabilirea echilibrului florei digestive prin scăderea competiției bacteriene în tubul digestiv și neutralizarea toxinelor
 • refacerea mucoasei digestive și reducerea permeabilității intestinale
 • reducerea tulburărilor digestive și reglarea tranzitul digestiv
 • creșterea apetitului, îmbunătățirea digestiei și optimizează absorbția nutrienților
 • crește aportul de substanțe nutritive și energie, efect tonic

Sănătatea funcției imunitare:

 • prin imunomodulare susține funcționarea normală a sistemului imunitar, inclusiv în cazul bolilor autoimune
 • reduce stresul inflamator
 • crește rezistența la îmbolnăviri, ne îmbolnăvim mai rar, cu simptomatologie redusă, remisia mai rapidă
 • susține refacerea țesuturilor
 • îmbunătățirea funcțiilor organismului în stări de epuizare și restabilește starea de bine
 • recuperarea în urma tratamentului chirurgical, ajută cicatrizarea și poate preveni infecțiile
 • reducerea consumului de medicamente, inclusiv antibiotice care pot duce la instalarea antibiorezistenței
 • menținerea stării de sănătate
 • reducerea consecințelor îmbătrânirii

Astfel, devenim mai rezistenți la îmbolnăviri, ne îmbolnăvim mai rar și ne revenim mai ușor din starea de boală, reducem consumul de medicamente, evităm spitalizarea și suntem bine pentru perioade de timp mai lungi.

O listă completă cu beneficiile utilizării produselor OVOIMUNO găsiți în pagina de recomandări și beneficii.


7. Când să utilizăm produsele OVOIMUNO?

Când suntem sănătoși pentru a ne menține starea de sănătate, iar în momentul în care suntem agresați să putem susține răspunsul imun astfel încât să fie eficient, să identifice problemele, să le corecteze și să ne menținem sănătoși.
Se poate administra înaintea acțiunii factorului de agresiune, cand acesta este previzibil și se recomandă:
- la trecerea dintre sezoane,
- perioadele de efort intens fizic sau intelectual.
- expunerea la factori toxici , inclusiv, antibiotice sau chemoterapie.
- expunerea la factori contagioși în cadrul colectivităților.
- înainte și după intervențiile chirurgicale.
- în orice situație în care organismul este sau poate fi slăbit din punct de vedere imunitar (vezi pct. 4).

Când suntem bolnavi pentru a ajuta însănătoșirea. În starea de boală în organism există o stare inflamatorie, echilibrarea sistemului imunitar duce la reducerea stresului inflamator și la recuperarea stării de sănătate.
Produsele pot fi administrate, ca adjuvant împreună cu medicația alopată, inclusiv antibiotice și citostatice, în afecțiuni diverse acute sau cronice la subiecți cu sistemul imunitar slăbit, inclusiv în cazul bolilor autoimune.

Produsele pot fi administrate tuturor categoriilor de vârstă și în stări fiziologice deosebite(graviditate,perioada de alăptare etc.).

8. Administrarea la copii

Produsul OvoIMUNOhelp junior este recomandat copiilor începând cu 12 luni, dar poate fi administrat odată ce diversificarea alimentației a inclus oul. Recomandăm să solicitați opinia medicului pediatru.
Produsul OvoIMUNOsupport junior este recomandat copiilor începând cu 24 luni, deoarece produsul conține miere. Există diferențe de opinie privind vârsta începerii administrării mierii la copii, specialiștii recomandă fie 12 luni , fie 24 luni. Recomandăm să solicitați opinia medicului pediatru.

La copii s-a observat creșterea apetitului, iar valoarea nutritivă ridicată și compoziția complexă îl recomandă copiilor subnutriți, celor cu apetit selectiv etc..

9. Aportul de carbohidrați

La formulele pentru copii este cuprins între 0,6 – 2,4g
La formulele pentru adolescenți , adulți și seniori este cuprins între 1,2 – 4,8g
La la formulele pentru sportivi și persoane active este cuprins între 3 - 6g
Gama de produse Help conține sucroză(zahăr)
Gama de produse Support conține miere
Gama de produse Active conține maltodextrină
Doza zilnică recomandată de carbohidrați este în medie de 30-40g.

10. Contraindicații și atenționări

A nu se administra persoanelor alergice la ouă sau la oricare ingredient!

Se va administra cu precauţie la subiecţii cu fond alergic.

Se va administra cu precauţie la subiecţii cu sensibilitate digestivă, poate produce reacţii digestive tranzitorii.

11. Dozarea produselor OVOIMUNO

Recomandarea generală privind doza zilnică administrată este:
- 1,5 - 6g la copii
- 3 - 12g la adulți și persoanele în vârstă
- 6 = 12g la persoanele active și sportivi

Administrarea se realizează gradual începând cu doza minimă recomandată, iar în cazul în care apar reacții exagerate( accentuarea unor simptome, intoleranță, reacții digestive etc.) se revine la doza anterioară și se continuă administrarea fără a mai crește cantitatea de produs.

Pentru indicații suplimentare puteți solicita informații la adresa de email: office@ovoimuno.ro sau la telefon: 031.421.3745. 


12. Sugestii de servire

- Produsul ca atare se dizolvă ușor în cavitatea bucală, are gust dulce, aromat. Este foarte indicat acest mod de administrare, având în vedere caracteristica IgY de a se absorbi la nivelul mucoaselor.
- Amestecat în lichide la temperatură moderată de 45 de grade( lapte, ceai etc.) . Copii l-au acceptat în biberon, gustul ușor dulceag și discret aromat, nu modifică gustul cu care sunt obișnuiți.
- Amestecat în iaurt, salate etc. în funcție de preferințe.


Produsul nu se va încălzi, găti și nu se va adăuga în lichide fierbinți!