Un sistem imunitar puternic este cheia pentru o bună stare de sănătate și, mai ales, pentru prevenirea diferitelor îmbolnăviri.

Funcția imunitară normală înseamnă echilibru și, ca oricare altă funcție a organismului nostru, imunitatea trebuie să fie echilibrată. Când este slăbită apar îmbolnăvirile, iar când este exacerbată este favorizată apariția bolilor autoimune. Sistemul nostru imunitar este reprezentat în proporție de 70-80% de formațiunile limfoide atașate tubului digestiv și o funcție digestivă normală duce la un răspuns imun normal, echilibrat.

Postulatul lui Hipocrate conform căruia „toate bolile pornesc din intestin“ a ajuns să fie acceptat după 2.500 de ani de  medicină și știință.

Care este cauza? Ei bine, odată cu ingestia de alimente aducem în tractul gastrointestinal microorganisme și substanțe toxice care perturbă flora digestivă normală și  produce dezechilibre în funcționarea digestiei, implicit în funcționarea formațiunilor limfoide asociate, cu efect în dezechilibrarea răspunsului imun. OVOIMUNO, prin IgY, neutralizează și/sau distruge acești factori invadatori, reglând microflora intestinală și digestia, prin efectul probiotic și optimizează funcționarea sistemului imunitar. Realizăm o imunomodulare, o imunizare nespecifică pasivă, iar organismul capătă rezistență în general pentru orice agresor. O funcție imunologică normală este componenta de bază pentru sănătatea întregului organism.

Gama de suplimente nutritive OVOIMUNO a fost configurată pe categorii de vârstă pornind de la particularitățile fiecărei categorii privind stadiul evoluției sistemului imunitar și provocările pe care le avem din punct de vedere imunitar pe parcursul vieții noastre. 

De ce au nevoie copiii de suport imunitar?

În cazul copiilor, sistemul imunitar este imatur și se dezvoltă treptat până în jurul vârstei de 11-12 ani; ca și organismul acestora, sistemul imunitar este în creștere, explică Raluca Popescu, farmacist.

Este cunoscut că, în medie, copiii trec prin 7-8 episoade de răceală pe an, o medie dublă față de adulți, din cauza imaturității și ineficienței sistemului imunitar.

În primele 6-8 luni de viață nou-născuții beneficiază de protecția dată de anticorpii maternali, prin colostrum.

După această perioadă producția de anticorpi se realizează treptat și atinge valorile normale ale adultului după vârsta de 10 ani, iar sistemul imunitar se maturizează.

Copiii, în general, au nevoie de suport imunitar, fiind mai sensibili și mai expuși diverselor agresiuni: agenții infecțioși și/sau parazitari contagioși în colectivități, intervenții chirurgicale, afecțiuni cronice, trecerea dintre anotimpuri, imunosupresie indusă prin chimioterapie/antibioticoterapie.

De asemenea, hrana este esențială pentru sănătatea și performanțele copiilor. O hrănire corectă din copilărie înseamnă un organism dezvoltat armonios, rezistent, care funcționează la capacitate optimă. Iar în nutriție contează cantitatea, dar mai ales calitatea hranei, digerarea acesteia și asimilarea nutrienților și prin OVOIMUNO poți furniza un cocktail de substanțe nutritive, mai spune Raluca Popescu, farmacist.

De ce OVOIMUNO?

Suplimentele naturale OVOIMUNO sunt complexe din punct de vedere nutritiv. Acestea pot furniza organismului în creștere proteine complete, echilibrate în aminoacizi, grăsimi și factori de creștere, vitamine – A,B,C,D,E, minerale – Seleniu, Fier, Iod, Potasiu, Zinc etc. Toate aceste elemente sunt naturale și nu am găsit alte formule asemănătoare, spune farmacistul Raluca Popescu.

Ovoimuno conține oul integral, prelucrat într-o formă ce asigură toate aceste elemente bioactive esențiale pentru sănătatea și creșterea armonioasă a copilului. Oul gătit nu mai are nici vitamine, nici imunoglobuline, nici alte elemente utile organismului în formă activă.

Beneficiile majore sunt că ne susține imunitar copilul și nutritiv îi asigură toate elementele de care are nevoie un organism în creștere. IgY din OVOIMUNO sunt asemănătoare cu IgG din colostrumul mamifer, acționează blând, probiotic și imunomodulator.

Ușor de administrat, cu gust plăcut, discret aromatizat, copiii ajung să îl ceară singuri, mai spune farmacistul Raluca Popescu, la rândul său mamă a doi copii cărora le administrează Ovoimuno.


TRM SUPPLEMENTS este o companie românească înființată în anul 2017 care și-a propus ca și obiect de activitate dezvoltarea și producția de suplimente nutritive. „În urmă cu 4 ani am început activitatea de documentare privind imunoglobulinele Y din ou. Am aflat că acestea pot acționa și la om, fiind similare ca structură și funcție cu IgG din colostrum mamifer și  ar putea fi folosite ca suport imunitar. Am continuat cercetările și am găsit și biotehnologia prin care să le păstrăm bioactive – liofilizarea“, explică dr. Marinela Ivănescu, medic veterinar. Astfel, au fost create suplimentele nutritive sub formă de pulberi orodispersabile, cu funcție imunitară și nutritivă, în urma unei simbioze între natură și biotehnologie.


Studiu de caz: Violeta Iacob – mămică

Copil de 8 ani diagnosticat cu astm bronșic de la vârsta de 5 ani, cu complicații respiratorii; lunar avea nevoie de asistență medicală, spitalizare, medicamentație specifică, aerosoli, inclusiv antibiotice.

Puseele asmatiforme și accesele de tuse nu mai puteau fi controlate medicamentos.

Este la a patra cură de OVOIMUNOSUPPORT JUNIOR. Prima dată a administrat în toamna anului trecut. Rezultatul: iarna trecută nu a mai avut probleme respiratorii, crizele asmatiforme au dispărut – era primul din clasă care răcea și, după OVOIMUNO, era singurul copil din clasă sănătos, toți în jurul lui fiind bolnavi. Ultimul control medical recent efectuat, inclusiv analizele de laborator, ne arată o stare bună de sănătate.

Cu ajutorul OVOIMUNOSUPPORT JUNIOR am reușit să controlăm și să eliminăm o problemă de sănătate  recurentă, persistentă de 3 ani de zile, care în timp ar fi provocat multă suferință și ar fi condus cu siguranță la alte complicații la vârsta adolescenței și maturității.

Comments: 0

No comments

Leave a Reply

Your email address cannot be published. Required fields are marked*