media

Se apropie vacanța de vară și de-abia așteptăm să scăpăm de aceste restricții impuse de pandemie și să ne bucurăm cu adevărat de vară! Să mergem la mare, la plajă, să mergem la piscină, să ne bucurăm cu adevărat de soare și de vară! Dar trebuie sa fim foarte atente, pentru ca vara se poate să ne confruntăm nu numai cu insolație, nu numai cu arsuri solare sau cu eventuale probleme digestive atunci plecăm în concediu. Schimbăm stilul alimentar și așa mai departe. Se poate să ne confruntăm și cu infecții intime, cu infecții vaginale.

Printre semnele scăderii imunității se află și infecțiile frecvente, recurente. Infecțiile intime sunt cele mai răspândite infecții bacteriene și pot afecta orice parte a sistemului urinar, de la uretră la vezica urinară și până la rinichi.

Fiecare a doua femeie a trăit cel puțin un episod de infecție urinară și dincolo de pudoare, o infecție urinară este o experiență dureroasă, neplacută, care perturbă brutal viața unei femei, mai ales atunci când episoadele revin la intervale scurte de timp.

Infecțiile urinare apar pe fondul răspândirii bacteriilor de-a lungul tractului urinar și poate avea numeroase cauze, printre care:

  • Un sistem imunitar slăbit
  • Abuzul de antibiotice - prin administrarea excesivă de antibiotice, se dezechilibrează flora intestinală a organismului, lucru care poate avea un efect negativ asupra imunității. Mai mult, administrarea antibioticelor creează o rezistență a organismului pentru aceste medicamente, iar anumite boli devin netratabile. Astfel, infecțiile urinare ajung să devină recurente, organismul nu mai răspunde la tratamentul cu antibiotice și ne aflăm într-un cerc vicios din care putem ieși doar prin consolidarea imunității.

Un sistem imunitar puternic elimină bacteriile, însă atunci când este slăbit acestea trec de sistemul nostru de apărare, se înmulțesc necontrolat și duc la apariția infecțiilor.


Sistemul imunitar acționează ca un adevărat scut de protecție chiar și la nivelul mucoaselor: urinare, genitale, digestive, respiratorii, bucale, oculare s.a. Microorganismele trăiesc în armonie cu noi până la un anumit moment, când ne scade apărarea imunitară. Microorganismele nu mai sunt controlate de organismul nostru, nu mai sunt neutralizate. Acestea nu mai sunt distruse de sistemul imunitar și astfel reușesc să se multiplice și să producă infecția.


Prin administarea suplimentelor nutritive Ovoimuno cu funcție probiotică și imunomodulatoare, au fost eliminate infecții urinare  recurente cu diverse etiologii: E.coli, Proteus și KlebsiellaÎn infecțiile acute, se recomandă administrarea cantității maxime zilnice - 6 g la copii și 12g la adulți - de la primele simptome pentru o perioadă de 60 de zile.

Pentru echilibrarea imunității generale și a mucoaselor se recomandă reluarea curei după 60 de zile cu administrare prin creștere graduală  a cantității 3g până la 12g pe zi conform indicațiilor din prospect.


Preventiv putem administra OVOIMUNO în cure de imunizare de 60 de zile, alternativ cu pauze de 60 de zile conform indicațiilor din prospect. Related Products
Comments: 0

No comments

Leave a Reply

Your email address cannot be published. Required fields are marked*