media

Glanda tiroidă este cea mai mare glandă endocrină din corpul uman. Ea produce 2 hormoni:T4 și T3. Aceștia au efecte variate și importante asupra tuturor sistemelor organismului precum: metabolism, sistemul cardio-vascular, sistemul nervos central, sistemul digestiv, respirator etc.

În România, conform datelor statistice de la Institutul Național de Sănătate Publică, incidența bolilor de tiroidă s-a triplat în ultimii ani.

Adesea întâlnim situații de disfuncții tiroidiene,  hipo sau hipertiroidii. 

Hipotiroidismul

  • Reprezintă o producție insuficientă de hormoni tiroidieni. Cea mai frecventă cauză a hipotiroidismului este deficitul de iod care este întâlnit în anumite zone din România cum ar fi cele subcarpatice și Moldova. În zonele cu un aport de iod suficient, cea mai frecventă cauză a hipotiroidismului este tiroidita cronică autoimună Hashimoto ale cărei cauze insuficient cunoscute implică factori genetici și de mediu.
  • Simptomele deficitului de hormoni tiroidieni includ: piele uscată, schimbări ale vocii, oboseală excesivă, creștere în greutate, tulburări ale somnului, crampe musculare, constipație, intoleranță la frig, tulburări de ciclu menstrual, depresie, psihoză, pierderi de memorie, dar și scăderea nivelului sodiului, tulburări cardiace.
  • Testul de screening pentru hipotiroidism și bolile glandei tiroide în general este TSH. Fără tratament, hipotiroidismul duce la insuficiență cardiacă și respiratorie, comă și deces.

Hipertiroidismul

  • Este caracterizat printr-un exces de hormoni tiroidieni.
  • Cele mai frecvente cauze de hipertiroidism sunt boala Graves-Basedowadenomul toxic(un nodul care produce cantități excesive de hormoni tiroidieni) sau gușă toxică multinodulară aceasta din urmă fiind mai frecventă la pacienții mai în vârstă și în zonele cu deficit de iod. Simptomele sunt multiple: astenie, transpirații excesive, scădere în greutate, insomnie, intoleranță la cald,  agitație, anxietate, psihoză, palpitații, dificultate la respirație, accelerarea tranzitului intestinal, tulburări de ciclu menstrual.
  • Hipertiroidismul poată fi cauza sau un factor agravant pentru unele tulburări de ritm cardiac dintre care cea mai importantă este fibrilatia atrială. Dacă nu este tratat corespunzător, hipertiroidismul poate duce la insuficientă cardiacă și tulburări de ritm cardiac, ambele putând fi fatale.

Echilibrul fiecărei funcții și buna funcționare a organelor și sistemelor , sunt  esențiale pentru menținerea sănătății întregului organism.

Prin administrarea Ovoimuno am obținut normalizarea funcției tiroidiene, tradusă prin reglarea nivelului hormonilor tiroidieni, reducerea sau chiar resorbția totală a nodulilor tiroidieni.

Ovoimuno susține sănătatea  tiroidei și buna funcționare a acesteia  prin conținutul de seleniu organic, natural și prin conținutul de imunoglobuline Y. Acestea prin acțiunea  probiotică ajută la conversia hormonilor tiroidieni la nivel intestinal și prin acțiunea imunomodulatoare echilibrează imunitatea crescută în cazul tiroiditelor autoimmune.

  • Apr 06, 2021
  • Comments: 0
Comments: 0

No comments

Leave a Reply

Your email address cannot be published. Required fields are marked*