Într-o lume în care apar virusuri și bacterii tot mai agresive, greu de controlat și fără leac, păstrarea sănătății pare să fie o provocare tot mai mare. Dar pentru că prevenția este cea mai bună soluție, este bine să ne susținem sistemul imunitar. Acesta funcționează ca o adevărată „armată“ ce luptă împotriva bolilor și cu ajutorul imunoglobulinelor.

Sistemul imunitar este o structură complexă și cel mai important aliat al organismului nostru în lupta cu bolile. Imunitatea echilibrată ne ajută în primul rând să nu ne îmbolnăvim prea ușor, iar dacă se întâmplă ne ajută să ne vindecăm mai repede. Acest lucru este valabil pentru orice stare de boală, atât pentru banalele răceli, infecții bacteriene, micotice sau virale, cât și pentru lupta cu bolile grave, cele autoimune sau cancerul. În condiții specifice, solicitante, fiecare categorie de vârstă are nevoie de suport imunitar.

Putem susține buna funcționare a sistemul imunitar prin  administrarea de suplimente nutritive. În urma unor cercetări și studii amănunțite, TRM Supplements a dezvoltat  gama de suplimente Ovoimuno cu imunoglobulinele Y(IgY) din ou, formule originale, 100% naturale. Imunoglobulinele Y au  funcție si structură asemănătoare imunoglobulinelor G din colostrul mamifer, aspect ce explică eficiența acestora și la om.

Suplimente diferite pe categorii de vârstă

TRM Supplements a formulat cinci suplimente cu funcție de suport imunitar și nutritiv pe categorii de vârstă. Astfel, în prezent, pentru copii există Ovoimunohelp Junior – dedicate copiilor începând cu vârsta de 1 an și Ovoimunosupport Junior – pentru copii începând cu vârsta de 2 ani.

Pentru adolescenți și adulți, a fost creat suplimentul  Ovoimunohelp Fight Stress, iar pentru persoanele în vârstă există Ovoimunosupport Seniori.

Cercetătorii s-au gândit și la nevoile sportivilor de performanță, astfel că au realizat un produs special pentru aceștia – Ovoimuno Active Energy&Recovery.

OVOIMUNO sunt  suplimente românești, dezvoltate și fabricate în România, prezente pe piață de doi ani. Toate produsele sunt notificate de către Institutul de Bioresurse Alimentare în conformitate cu legislația în vigoare, declară dr. Marinela Ivănescu – director executiv al TRM Supplements.

De ce oul crud sau gătit nu are același efect?

Suplimentele alimentare OVOIMUNO au ca principiu activ imunoglobulina Y (IgY) din ou și sunt formulate în prezența carbohidraților. Drept urmare, mulți se întreabă de ce nu ar obține același efect de susținere a sistemului imunitar dacă ar consuma ouă. Formulele sunt sub formă de pulberi, produse, printr-o biotehnologie și anume liofilizarea, prin care se asigură biodisponibilitatea IgY. Când mâncăm oul ca atare, IgY se distruge în momentul în care oul este preparat termic deoarece aceasta nu rezistă la temperaturi mai mari de 45oC. Dacă oul este mâncat crud, IgY este denaturată și inactivată de pH-ul acid de la nivelul stomacului. În schimb, IgY din formulele noastre este protejată termic în procesul de liofilizare și trece de digestia gastrică, ajungând la nivel intestinal, unde acționează, având funcție probiotică.

Două tipuri de cure recomandate

Suplimentele OVOIMUNO se pot administra cu scop preventiv, dar și ca adjuvant împreună cu medicația alopată, în diverse situații de boală. Preventiv se recomandă o cură de 60 de zile de imunizare pasivă prin care creștem rezistența la îmbolnăvire: la trecerea dintre sezoane, în perioadele de efort intens fizic sau intelectual, în situația expunerii la factori toxici, inclusiv antibiotice sau chimioterapie, ori expunerea la factori contagioși în cadrul colectivităților sau comunităților (bacterii, virusuri, micoze), înainte și după intervențiile chirurgicale.

Când suntem bolnavi, OVOIMUNO ajută organismul să lupte cu boala, susține și grăbește însănătoșirea, prin echilibrarea imunității.


De ce au nevoie persoanele în vârstă de suport imunitar?

Dintre toate categoriile de vârstă, seniorii sunt cei mai vulnerabili, se îmbolnăvesc mai des, mai grav și își revin mai greu din starea de boală, spune prof. dr. Luiza Spiru.

Cu specializare în geriatrie – gerontologie, doamna prof. dr. Luiza Spiru explică faptul că îmbătrânirea este asociată cu scăderea sănătății.

„Procesul complex de îmbătrânire afectează și sistemul imunitar  și face ca persoanele în vârstă să fie mai puțin capabile de  apărare imunitară eficientă, fiind mai vulnerabile în fața bolilor“, afirmă prof. dr. Luiza Spiru.

Specialistul în geriatrie – gerontologie spune că seniorii au nevoie de susținere imunitară și menționează rezultatele administrării Ovoimuno Support Senior pacienților cu vârste cuprinse între 67 și 92 de ani.

În urma studiilor clinice, printre primele efecte constatate au fost îmbunătățirea digestiei și reglarea tranzitului, chiar în caz de recidivă a infecției cu Clostridium difficile. S-a obținut echilibrarea imunității, având ca efect creșterea rezistenței la îmbolnăvire, inclusiv în cazul virozelor respiratorii sezoniere, răspuns mai bun la tratamentele aplicate și reducerea episoadelor de boală. Testele de laborator ne-au arătat modificări ale imunogramei. Aceste efecte au fost constatate la 100% din pacienți.

S-a constatat o stare generală mai bună și au fost cazuri în care  mobilitatea și tonusul s-au îmbunătățit, pacienții au devenit mai energici și mai activi, s-a îmbunătățit somnul iar apetitul s-a reglat.

O altă categorie de efecte au fost cele legate de normalizarea glicemiei, a hipertensiunii arteriale, a colesterolului și a hormonilor tiroidieni.

„Ovoimuno este un supliment complex, natural, care prin efectul probiotic și de echilibrare a imunității aduce multiple beneficii pentru sănătate“, afirmă prof. dr. Luiza Spiru.


Studiu de caz pacient din categoria seniori

Doamna Gheorghina Bădulescu, în vârstă de 70 de ani, cu leucopenie și hepatită virală cronică B, imunitate scăzută cu număr de leucocite 2.800, frecvente îmbolnăviri, răceli, constipație, oboseală, lipsă tonus-energie. După prima cură de 60 de zile de OVOIMUNOSUPPORT SENIOR s-a observat reglarea tranzitului intestinal, nu a mai răcit pe tot parcursul sezonului rece, starea de oboseală a fost înlocuită de tonus îmbunătățit și energie. După a doua cură de 60 de zile, numărul leucocitelor a crescut la 4.000, limitele acceptate fiind cuprinse între 4.000-10.000.

Cu ajutorul suplimentului OVOIMUNOSUPPORT SENIOR, chiar în cazul unei persoane în vârstă am reușit să echilibrăm imunitatea, lucru demonstrat clinic, dar și de testele de laborator.


Comments: 0

No comments

Leave a Reply

Your email address cannot be published. Required fields are marked*